3 Leuke dingen om te doen in Amsterdam

Het is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld – zozeer zelfs dat er momenteel geen marketingbudget is voor de Nederlandse hoofdstad. Het heeft het gewoon niet nodig; bezoekers blijven komen. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het groot aantal dingen te doen in Amsterdam. Lees hier meer over in ons nieuwste blog.

Stap op de fiets

Amsterdam is een stad van fietsers en er is geen betere manier om de bezienswaardigheden te ontdekken. Het is ook ongelooflijk snel om op de fiets te rijden, waardoor het toch al compacte formaat van Amsterdam oneindig gemakkelijk te ontdekken is. Veel plaatsen verhuren fietsen en sluizen – verwacht drie dagen lang zo’n € 35,- te betalen.

Kunst opdoen

Het Rijksmuseum is een van de grootste trekpleisters van de stad, vol met meesterwerken van Vermeer, Rembrandt en andere grote namen. Gun jezelf de tijd om volop te genieten van de vele tentoonstellingen. De openingstijden zijn dagelijks van 9.00 tot 17.50 uur en de entreeprijs is € 17,50; het verdient de voorkeur om vooraf online te reserveren en de wachtrijen te vermijden.

Ga ondertussen naar het Van Gogh Museum voor de grootste collectie Van Gogh stukken ter wereld. Een wandeling door de fascinerende zalen brengt in kaart hoe het werk van de meester zich gedurende zijn leven heeft ontwikkeld. Open van zondag tot donderdag van 9.00 tot 19.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur; entreeprijs € 17,-.

Eet als een Amsterdammer

Amsterdam heeft, net als elke stad, een behoorlijk aantal goede eetgelegenheden – maar de must-try dish kan worden opgehaald bij Café Carbon. Dit steakhouse in Amsterdam biedt heerlijk vlees aan zoals spareribs en biefstuk tegen een scherp tarief.

Een ander restaurant wat zeer aan te raden is is Shabu Shabu. Dit all-you-can-eat restaurant in Amsterdam is een bekend fenomeen in onze hoofdstad. Bij Shabu Shabu kun je onbeperkt genieten van de lekkerste sushi en andere typisch Japanse gerechten.