Aan het werk met outplacement

Als je ontslagen bent is dat erg vervelend. Het liefst kom je zo snel mogelijk weer aan een baan. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen komen vanwege hun leeftijd of vanwege andere factoren veel minder snel aan een nieuwe baan. Toch willen deze mensen net als alle andere mensen wel weer snel aan het werk op een nieuwe baan.

Om sneller weer aan het werk te kunnen kun je het beste gebruik maken van outplacement. Met outplacement ga je samen met een adviseur van een outplacementbureau op zoek naar een nieuwe passende baan. In dit traject leert de adviseur je hoe je jezelf het beste kan presenteren. Daarnaast leer je hoe je een goede sollicitatie maakt en hoe je een goed sollicitatiegesprek voert. Met deze kennis wordt het heel eenvoudig om een nieuwe baan te krijgen.

De cijfers laten dit ook zien, want mensen met outplacement krijgen gemiddeld veel sneller een baan. Daarnaast krijgen ze op hun nieuwe baan gemiddeld meer betaald dan mensen met gelijksoortige functies die geen outplacement hebben gedaan. Als derde krijgen mensen met outplacement gemiddeld een hogere functie dan mensen die geen outplacement hebben gedaan.

Outplacement loont dus heel erg, maar is niet helemaal kosteloos. Outplacement begint bij de tweeduizend euro. Dit kan vaak van de ontslagvergoeding worden betaald. En voor mensen die geen ontslagvergoeding hebben kan het lastig worden, maar kunnen het alsnog betalen als ze tweeduizend euro hebben gespaard. De opbrengsten liegen er niet om en nodigen uit om aan het traject mee te doen.

Outplacement is vanwege de enorme voordelen voor iedereen die het kan betalen aan te raden. Want met outplacement krijg je uiteindelijk meer dan tweeduizend euro en dat is de tweeduizend euro zeker waard. En daarnaast help je het adviesbureau ook, zij hebben je geholpen en hebben ook geld nodig om te kunnen blijven bestaan.