Bezienswaardigheden in Amsterdam

Een Europese stedentrip is niet compleet zonder het bezoeken van Amsterdam. De stad is niet voor niets een van de meest bezochte toeristensteden in Nederland en de stad staat vaak in menig bucketlist van toeristen. Naast de bekende activiteiten in Amsterdam schuilen er ook vele juweeltjes in de grote stad, klaar om bezocht te worden. Heb je plannen om binnenkort naar Amsterdam te komen? Bezoek dan zeker de volgende bezienswaardigheden.

Amsterdamse bruggen

Amsterdam heeft meer dan 1500 bruggen verspreid door de hele stad. Dat zijn er vier keer zoveel als in Venetië. Water speelt al een grote rol in de geschiedenis van Amsterdam sinds de nederzetting van de stad. De grote rivier De Amstel was vroeger de belangrijkste verkeersverbinding voor reizigers en de rivier werd bovendien gebruikt als verdediging van de stad. In de 17e eeuw werden de grachten van Amsterdam als een spinnenweb door de stad gelegd.

Historisch Museum

Voor een fan van geschiedenis is het Historisch Museum in Amsterdam een echte must-see. Het museum toont het interessante verhaal van de geschiedenis van Amsterdam en vertelt over onderwerpen als tolerantie, de handelsgeest van Amsterdam en de eigenzinnigheid van de inwoners. Bezoek ook zeker de  ‘Grand Tour’, een ontdekkingsreis door zeven eeuwen stadsgeschiedenis verspreid over 23 zalen.

De Dam

De Dam, ook wel bekend als de koninklijke huiskamer van de Amsterdammers, is het punt waar de meest uiteenlopende activiteiten samenkomen. Bezoek De Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis en de Beurs van Berlage in de buurt, deze worden gezien als de belangrijkste symbolen voor menig Nederlander of in ieder geval de Amsterdammers. De Dam is vanuit de geschiedenis het belangrijkste plein van de gehele stad. Hier vonden oproeren, demonstraties, executies, kroningen en rellen plaats. Een speciale plek vol geschiedenis om te bezoeken!

De Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff Arena (voorheen de Amsterdam ArenA) is het stadion van de club Ajax. In 1996 is dit stadion geopend. Met 54.000 zitplaatsen is dit het grootste stadion van Nederland.  Boek een tour of rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis van Ajax.

Gard Nordic Kitchen

Natuurlijk krijg je honger van zo’n dag bezienswaardigheden bezoeken! Kom daarom langs voor een heerlijk etentje bij een van de beste restaurants in de Bijlmer arena, GaRD Nordic Kitchen. Een restaurant met een groot scala aan opties wat ervoor zorgt dat er voor iedereen wat tussen zit. Kies een hoofdgerecht met daarbij uw favoriete bijgerechten. Voeg er een lekkere salade aan toe, een paar Zweedse gehaktballen en misschien een stuk Deens Smørrebrød. GaRD heeft voor ieder wat wils.