Consumenten kopen liever online een auto

Accenture heeft een onderzoek uitgevoerd onder 10.000 mensen over het online kopen van auto’s, en uit de resultaten blijkt dat de meeste consumenten niet echt fan zijn van de standaard autodealerervaring. Sterker nog, driekwart zei: “Als ze de kans krijgen, overwegen ze om hun hele auto aankoopproces online te maken, inclusief financiering, prijsonderhandelingen, back-office papierwerk en levering aan huis. Ze geven dus de voorkeur aan het kopen van een auto online. Wil jij ook online een auto kopen? Kijk dan hier.

Kopers gaan liever online

De bevindingen van het onderzoek onthulden niet zo veel over waarom consumenten de aankoop van een auto op de ouderwetse manier bij een autodealer niet waarderen. Maar iedereen die een auto heeft gekocht, heeft waarschijnlijk een idee waarom online auto’s kopen aantrekkelijk is. Voor velen is het kopen van een auto bij een dealer een te verwarrend, stressvol en onredelijk lang proces. Het is logisch om te begrijpen dat het de voorkeur verdient om over prijzen en opties te onderhandelen en de kleine lettertjes op je gemak voor een scherm te lezen in plaats van omringd te worden door verkopers. In een winkel is het moeilijker om weg te lopen voor deze klassieke onderhandelingstactiek terwijl een online aanbieding afwijzen net zo eenvoudig is als het negeren van een e-mail. Wil jij ook online een tweedehands auto kopen? Ga naar www.bynco.comvoor een uitgebreid overzicht.

Consumenten wil wel persoonlijk contact bij kopen van een auto

Een andere indicatie van de mate waarin consumenten de traditionele auto-koopervaring niet waarderen, blijkt uit een recent onderzoek uitgevoerd voor Autotrader. Van de 4.002 ondervraagde consumenten zeiden slechts 17 dat ze het huidige auto aankoopproces leuk vinden zoals het is. De rest zei dat ze “significante veranderingen willen, met name in de proefrit, het structureren van deals, het financieren van papierwerk en servicefasen.” Velen zeiden dat ze graag zouden zien dat de aanbiedingen niet online maar persoonlijk worden uitgevoerd. Wil je meer informatie over het aanschaffen van een nieuwe auto die de RDW geeft, klik dan hier.

— Reclame artikel —- Gebruik van het product of dienst is op eigen risico — 

Attentie: het lenen van geld kost geld. 

This entry was posted in A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.