Een mooie nieuwe achtertuin laten ontwerpen

Heerlijk tot rust komen in uw eigen achtertuin. Dat kan alleen met een goed plan van aanpak en het laten maken van een tuinontwerp voor uw nieuwe achtertuin.

Het is een goede keuze om het laten maken van een tuinontwerp voor uw nieuwe achtertuin uit te besteden aan een tuinarchitect. Zonder een goed tuinontwerp wordt een tuin verzamelbak zonder rode draad. Ook kunnen er problemen in uw tuin ontstaan wanneer er vooraf geen goed doordacht plan gemaakt is.

Een achtertuin ontwerpen, wat kost dat?

Een achtertuin ontwerpen, daar zit natuurlijk een kostenplaatje aan verbonden. De kosten variëren vaak tussen de 500 en de 3000 euro, maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de grootte van de tuin en uw wensen. Ook het aantal gewenste iteraties (veranderingen van wensen) kan bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs van het tuinontwerp. 

De voordelen van een achtertuin laten ontwerpen

Aan het laten ontwerpen van een achtertuin zitten veel voordelen verbonden. Het is relatief gezien een kleine investering om een ontwerp te laten maken omdat u van uw tuin jaren lang en zonder problemen plezier wilt beleven.

Het laten aanleggen van een tuin is al een hele investering, maar dat dient wel op een juiste basis te gebeuren. Het laten maken van een tuinontwerp voor uw nieuwe achtertuin vormt die basis.

Door uw achtertuin te laten ontwerpen worden de kosten voor het aanleggen van de tuin goed in beeld gebracht. Ook wordt met het maken van een tuinontwerp duidelijk wat u kunt verwachten.

Een achtertuin ontwerpen, hoe gaat dat in zijn werk?

In de eerste fase is het zaak om de situatie door een tuinarchitect te laten inventariseren. Daarbij worden de wensen besproken en wordt er bekeken wat er allemaal mogelijk is. Op die manier krijgt een tuinarchitect een goed beeld van wat er van hem of haar verwacht wordt.

In de tweede fase zal de tuinarchitect het ontwerp maken. Tijdens deze fase zal de tuinarchitect vaak ook nog even contact opnemen om bijvoorbeeld nieuwe ideeën te bespreken of bepaalde wensen verder uit te diepen.

In de laatste fase zal de tuinarchitect het ontwerp voor de nieuwe achtertuin afronden en met u bespreken. Het kan zijn dat het ontwerp nog niet helemaal naar wens en sommige elementen aangepast moeten worden, maar in de praktijk kan vaak al snel gestart worden met het aanleggen van de nieuwe achtertuin.