Een veilige trampoline

Buitenspelen is gezond voor kinderen. Kinderen en ouderen zijn risicogroepen voor een tekort aan vitamine d. Het is daarom belangrijk voor deze risicogroepen om genoeg buiten te zijn. Een tekort aan vitamine d kan leiden tot verschillende vervelende bijwerkingen die ook blijvend kunnen zijn. 

Om kinderen naar buiten te krijgen moet je zorgen dat ze het buiten leuk vinden. Er moet buiten in ieder geval wat te doen zijn. Het simpelste wat daarbij kan helpen is het kopen van speeltoestellen voor jouw kind. Als een kind niets te doen heeft, zal het ook niet buiten gaan spelen maar zal het liever binnen gaan gamen of iets anders achter de computer gaan doen.  

Een mooi en simpel voorbeeld van iets waar elk kind mee kan spelen is een trampolineEen trampoline is een speeltoestel wat eigenlijk in elke tuin past, want in elke tuin past wel een kleine trampoline. Als kinderen klein zijn hoeven ze niet per sé een grote trampoline, een kleine trampoline zorgt er ook wel voor dat ze buiten iets te doen hebben en daardoor sneller naar buiten zullen gaan 

Het beste voor kleine kinderen is dan een trampoline met veiligheidsnet. Een trampoline met veiligheidsnet zorgt er voor dat kinderen niet buiten de trampoline kunnen vallen. Meestal gebeuren er geen ongelukken, maar soms gebeurd er wat en dan is een veiligheidsnet wel gewenst. Want als je hoger dan een meter naar beneden valt kan je heel makkelijk iets breken en dat is wel het laatste wat je een klein kind gunt. 

Een andere optie voor een iets veiligere trampoline is de trampoline ingraven. De trampolines zelf wordt met deze oplossingen niet veiliger maar het is daardoor niet meer mogelijk om meer dan een meter naar beneden te vallen en daardoor dingen te breken of blessures op te lopen.