Geld besparen bij een vakantie

Veel Nederlanders gaan in de zomer op vakantie met het vliegtuig. Voor mensen die een klein bedrag op hun salarisstrook zien is dit niet vanzelfsprekend. Vandaag geven we vier tips om de kosten van een vakantie laag te houden. Zorg dus dat je van de personeelsplanning gehaald wordt en pak je koffers.

 

Gebruik prijsvergelijkingswebsites met zorg

Het lijkt erop dat prijsvergelijkingswebsites niets anders dan voordelen hebben voor consumenten die op zoek zijn naar de beste tarieven voor autohuur, reisverzekering en pakketreizen. Ze kunnen u zeker geld besparen. Maar vergelijkingen kunnen worden verstoord door bedrijven die ernaar streven de goedkoopste algemene prijzen aan te bieden door zoveel mogelijk extra’s (zoals verzekeringsniveaus) zoveel mogelijk te verwijderen, net zoals de luchtvaartmaatschappijen doen. De sites worden steeds beter in het reflecteren van prijscomplexiteiten, maar kijk goed uit met kopen op prijs alleen.

 

Vermijd onnodige franje

Kosten voor stoelkeuze en instappen met prioriteit kunnen de prijs van een vlucht enorm opblazen. Zelfs Ryanair gebruikt toegewezen zitplaatsen tegenwoordig, dus overweeg of als eerste instappen echt de moeite waard is. En als je op tijd incheckt, of dat nu online of traditioneel op de luchthaven, zit je bijna altijd wel naast elkaar.

 

Weeg en meet uw bagage

Of u alleen reist met handbagage of ook koffers wilt inchecken, wees er absoluut zeker van dat deze onder de door de luchtvaartmaatschappij gestelde beperkingen voor afmetingen en gewicht liggen voordat u naar de luchthaven vertrekt. Toeslagen daarvoor zijn heel hoog.

 

Controleer het internet

Veel reisorganisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen, hotelketens en autoverhuurmakelaars, verspreiden speciale aanbiedingen en prijsverlagingen per e-mail, waarvoor u zich moet aanmelden. No-nonsense luchtvaartmaatschappijen en spoorwegmaatschappijen maken deze aanbiedingen op dezelfde manier bekend.

 

Als u zich lang van tevoren kunt binden, krijgt u meestal de beste tarieven, met name voor piekuren. Het kan vervelend zijn om e-mails te ontvangen die u niet wilt, maar als u snel handelt wanneer een aanbieding arriveert, kunt u aanzienlijke besparingen realiseren.

This entry was posted in M. Bookmark the permalink.

Comments are closed.