Mindfulness, een levenswijze

Mindfulness trainingen worden op diverse wijze gegeven. Dit kan thematisch zijn, zoals tijdens specifieke mindfulness vakanties, waarbij sport en mindfulness op elkaar afgestemd zijn en een samenspel vormen (een mooi voorbeeld hiervan is de website van "Alpen Anders"). Het accent hierbij ligt op zintuigelijke ervaringen tijdens activiteiten in de Alpen, waardoor je opgaat in het moment.

Ook is het gewoon mogelijk om cursussen Mindfulness dichter bij huis te volgen natuurlijk. In de provincie Zeeland is de mindfulness praktijk Goes een druk bezocht instituut, onder leiding van een ervaren psycholoog. 

Mindfulness in Goes

Minder piekeren. Minder op de auto-piloot leven. Minder stress en ergernis. We willen wel, maar soms lukt het niet meer om uit een neerwaardse spiraal omhoog te krabbelen. Iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Sommigen leven, gebukt onder een dergelijk vermoeiend bestaan door – net zolang hun lijf en geest dit toelaat, om vervolgens soms ernstige klachten te krijgen. Anderen hopen levenslessen te halen uit een arsenaal aan zelfhulpboeken, om vervolgens te ervaren dat het weinig soelaas biedt (waarbij de vertwijfeling dan weer toeslaat 'ligt het aan mij?'). 

Jezelf ontworstelen uit een geestelijk vermoeiend bestaan doe je niet alleen. Een actieve mindfulness cursus, waarbij je training ontvangt en instructies krijgt, biedt je een zeer actieve helpende hand, om het leven weer te zien zoals het is en weer in je kracht te kunnen (blijven) staan.

Voor Goes (en omstreken) verwijzen we je graag door naar Gestaltnet.nl voor Mindfulness. 

This entry was posted in M. Bookmark the permalink.

Comments are closed.