Outplacement, de oplossing voor uw situatie?

Als u langdurig ziek bent is dit vaak al vervelend genoeg. Een dag thuis zitten vinden de meeste mensen heerlijk, maar als we weken thuis zitten dan verveeld dit al snel. Soms kan het helaas niet anders. Dit is het geval wanneer we bijvoorbeeld niet meer terug kunnen keren in onze functie. Dit kan komen door meerdere redenen. Voor deze gevallen is er tegenwoordig outplacement. Niet te vergelijken met re-integratie. Wanneer er een outplacementtraject wordt gestart, is het uiteindelijke doel dat een werknemer in een andere branche komt te werken in een heel andere functie. In het begin is dit voor werknemers moeilijk in te beelden, maar wanneer het traject is afgerond zij veel mensen vaak erg enthousiast. Daarom vertellen wij u in dit artikel wat een werknemer kan verwachten van outplacement.

Als u moeite in outplacement steekt, betaalt dit zich terug

Het is niet zo dat outplacement binnen een paar dagen geregeld is. Hier gaat eerst een heel traject aan vooraf. Het is namelijk zo dat zowel de werkgever als de werknemer zich moeten inzetten voor een succesvol outplacementtraject. Vaak doen zij dit samen met een bureau welke gespecialiseerd is in het begeleiden van outplacement. Werkgever en werknemer hebben allebei ook een aantal plichten waar zij aan moeten voldoen wil outplacement succesvol zijn. Wanneer dit lukt is dit in veel gevallen een doorslaand succes. 80% van de mensen die weer aan het werk is gekomen via outplacement is meer dan tevreden. Wanneer er dus genoeg wil en inzet is, kan outplacement voor veel werknemers die langdurig ziek thuis zitten een uitkomst bieden.

Laat een outplacementbureau u helpen

Wilt u meer weten over outplacement of zou u zelf een outplacementtraject willen starten? Dan is het goed om dit eerst een te bespreken met uw werkgever. Aan de hand hiervan zou u eventueel ervoor kunnen kiezen om met een outplacementbureau op zoek te gaan naar een juiste invulling van het traject.