Tennis geschiedenis

Veel mensen houden van tennis. Of je nou op tennis zit en meedoet aan wedstrijden, of het gewoon vermakelijk vindt om te doen op de camping, het blijft leuk. De meeste mensen hebben wel eens getennist. Sommige scholen bieden het zelfs aan tijdens de gym lessen. Maar niet zo veel mensen weten de geschiedenis van de sport.

 

Tennis is bedacht in de tijd van de Grieken en de Romeinen, al zo’n 3000 jaar geleden dus. Niet veel mensen weten dat het zo’n oude, en dus eigenlijk klassieke, sport is. Het is zo oud, dat er muurschilderingen bestaan waarop wordt getennist. Niet zoals wij dat nu doen natuurlijk, maar een oude variant ervan.

De versie die we nu kennen is ontstaan in Frankrijk, tijdens de middeleeuwen. Toen heette het nog geen tennis, maar Jeu de Paume. Mensen gebruikten toen hun hand om de bal heen en weer te slaan. Al snel gingen mensen op zoek naar hulpmiddelen, want het zal wel niet zo prettig geweest zijn om alleen de handen te gebruiken. Eerst ontwierpen ze een handschoen en daarna gebruikten ze slaghout. In 1500 werd het tennisracket pas uitgevonden door De Hollanders. Dit waren een aantal befaamde racketmakers. Door de rackets werd de sport aardig veranderd, omdat de bal nu ineens een stuk harder geslagen kon worden.

Honderd jaar later werd tennis de populairste sport om te doen in Europa, maar aan het einde van die eeuw nam de populariteit weer af. Mensen kregen minder interesse in de sport en de banen werden omgebouwd voor andere doeleinden.

 

Uiteindelijk is de sport weer teruggekomen en het is nu weer mateloos populair! Het wordt niet alleen in Europa gespeeld, maar in heel de wereld. Er zijn ook een aantal hele bekende tenniswedstrijden, zoals Roland Garros, Wimbledon en Grand Slam.

Tennis je ook graag? Investeer dan in goed materiaal, want zoals je hebt kunnen lezen heeft dit veel invloed op de sport. Head rackets zijn populaire rackets onder goede tennissers.