VvE beheer

VvE beheer

VvE beheer, wel of niet uitbesteden? Er komt best veel kijken bij het beheren van een vereniging van eigenaren. Naast het standaard werk zoals de administratie moet er ook bijvoorbeeld de jaarlijkse algemene ledenvergadering georganiseerd worden. Heb je een goede vve beheerder? Dan neemt hij dit uit handen. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat er een zaal wordt gehuurd en dat de uitnodigingen op tijd verzonden worden.

Wat kost het eigenlijk, vve beheer uitbesteden?

Het uitbesteden van vve beheer kost geld, echter is er veel verschil in de markt. Naast dat ieder bedrijf een andere winstopslag handteert is het ook zo dat het uitmaakt hoe graat de verening van eigenaren is. Heeft het gebouw maar 5 appartementen dan zijn de kosten veelal niet hoger dan 1000 per jaar, maar indien het appartementencomplex bestaat uit 100 woningen zal dit bedrag een stuk hoger liggen.

VvE beheer in Amsterdam

Er zijn heel veel appartementencomplexen in Amsterdam. Het is voor ieder complex aan te raden het vve beheer uit te besteden. Amsterdam staat er bekend om dat de kosten erg hoog zijn, vooral de woonlasten. Denk er eens bijvoorbeeld over na om een beheerder voor de vereniging van eigenaren te zoeken net buiten Amsterdam, vaak rekent die schappelijkere tarieven door zijn lagere lasten. Niet geschoten is altijd mis! Vergelijk dan ook atlijd van tevoren de vve beheer tarieven voordat je ergens een meerjarig contract afsluit.

De MJOP, is die verplicht?

Een meerjaren onderhoudsplan is niet verplicht, maar wel raadzaam. Hiermee zorg je ervoor dat je voor het appartementencomplex een duidelijk beeld hebt van de kosten voor onderhoud voor alle gemeenschappelijke ruimtes en de buitenschil van het gebouw. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om met z'n allen te sparen voor het reservefonds.