Wintersport in Frankrijk of Oostenrijk? Nee, Zweden!

Vraag een gemiddelde persoon naar een typisch wintersportland en de kans is groot dat men Frankrijk, Oostenrijk of Duitsland noemt. Geheel logisch, vanwege de uitgebreide mogelijkheden in deze landen. Toch zijn er meer plekken in Europa om te gaan skiën. Eén van de mooiste bestemmingen is ongetwijfeld Zweden.

 

Zweden: meer dan uitgestrekte bossen en IKEA

Zweden wordt door velen geassocieerd met uitgestrekte bossen, elanden en wellicht ook de bekende meubelgigant. Zweden biedt echter ook een hoop mogelijkheden voor wintersport. Sterker nog, rond het dorpje Åre (spreek uit: oh-re) bevindt zich het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen.

 

Met maar liefst 110 pistes is er voor ieder niveau wel een geschikte piste en bovendien voldoende ruimte om ook nog te kunnen genieten van de omgeving. Het gebied wordt geroemd vanwege zijn uitgestrektheid en mogelijkheden om rustig te leren skiën. Bovendien is het skigebied rond Åre bijzonder kindvriendelijk, waardoor een skivakantie Zweden voor het hele gezin geschikt is.

 

Een andere ervaring dan de Alpen

De Alpen zijn prachtig, maar Zweden heeft ervaringen te bieden die in Frankrijk of Oostenrijk niet aanwezig zijn. Wat te denken van een huskyexcursie, boswandeling met de kans op het spotten van elanden of ijsvissen in een bevroren meer?

 

Al deze mogelijkheden maken een skivakantie in Zweden erg compleet en gegarandeerd een unieke ervaring.