Echt Amsterdams nieuws

Lees dagelijks actueel nieuws uit Amsterdam. Veel verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals: politiek, gespot, cultuur en TV.
 • D66 wil onderzoek naar 'homogenezings'-behandelingen in Amsterdam 25 april, 2019
  D66 dringt aan op onderzoek naar 'homogenezingen' bij Amsterdamse geloofsgemeenschappen. Volgens de fractie worden veelal jonge LHBTI'ers onder druk gezet vanuit eigen familie of omgeving om zich te laten 'genezen'. 'Bij sommige genezingen komt het zelfs voor dat lichamelijk leed wordt aangericht.'
 • PSV weer op gelijke hoogte met Ajax na winst op Willem II (0-3) 25 april, 2019
  De strijd om de landstitel blijft tot op het laatste moment spannend. PSV is vanavond qua punten weer op gelijke hoogte gekomen met Ajax na een eenvoudige zege op Willem II (0-3).
 • Amsterdamse minima al 10.000 keer gratis met huisdier naar dierenarts 25 april, 2019
  Amsterdamse huisdieren van minima zijn sinds 2016 al tienduizend keer geholpen met gratis bezoeken aan de dierenarts. Dat hebben deze dieren te danken aan de regeling Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM). Hiermee voorkomt de gemeente dat Amsterdammers met een laag inkomen door hun huisdieren op hoge kosten worden gejaagd.
 • Auto te water in Merwedekanaal, bestuurder spoorloos 25 april, 2019
  De brandweer heeft omstreeks 20.45 uur vanavond een auto gevonden in het Merwedekanaal bij de verbindingsweg A9 en A1.
 • Onderzoek Stimuleringsfonds: AT5 belangrijkste bron voor stadsnieuws 25 april, 2019
  De meeste Amsterdammers halen hun nieuws over de stad nog steeds bij AT5. En na de NOS en NU.nl is AT5 het meest gebruikte medium van de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek over nieuwsvoorzieningen in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht). Het onderzoek werd vandaag gepresenteerd.
 • Zorgen bij transportsector door rijverbod in Piet Heintunnel: 'De stad gaat op slot' 25 april, 2019
  Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton mogen vanaf 1 mei drie jaar lang niet meer door de Piet Heintunnel. Dit omdat de tunnel niet meer voldoet aan de nieuwe en strengere Europese veiligheidseisen. Transport- en goederenbedrijven zijn niet blij met deze maatregel.
 • Zwemchallenge in zwembaden tegen verdrinkingen 25 april, 2019
  Amsterdammers, jong en oud, die hun zwemvaardigheden willen oppoetsen, kunnen sinds vorige week in vijf zwembaden in de stad terecht voor een zogeheten 'zwemchallenge'. Daarmee wordt het niveau van de zwemmer beoordeeld en moet het aantal verdrinkingen worden teruggedrongen.
 • College adviseert raad om Bijlmerflats als beschermd stadsgezicht aan te wijzen 25 april, 2019
  De overgebleven Bijlmerflats, de bekende honingraatflats, worden zo goed als zeker beschermd stadsgezicht. Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad met de plannen in te stemmen. Het stadsbestuur kwam al eerder met de wens de flats en het gebied er omheen aan te wijzen als beschermd stadsgezicht.
 • GVB wil metrostations opfleuren met meer winkels 25 april, 2019
  Veel beton, grijze muren en enkele bankjes. Een metrostation is niet de meest gezellige plek om te wachten. Het GVB wil daar verandering inbrengen door meer winkels op de stations te openen. Zo komt er onder meer een foodcourt op station Noord.
 • Camerapaal voor coffeeshop New Times na vondst handgranaten 25 april, 2019
  Coffeeshop New Times, waar afgelopen weekend tot twee keer toe een handgranaat werd aangetroffen, wordt inmiddels met observatiecamera's beveiligd. De coffeeshop aan de Spuistraat sloot op verzoek van de burgemeester eerder deze week al vrijwillig de deuren.
 • Johans, Johannessen en Johanna's bijeen in de Arena: 'Het is een beetje overweldigend' 25 april, 2019
  In het kader van de 72e verjaardag van Johan Cruijff, en het eenjarig jubileum van de naamswijziging van de Arena, kregen duizenden Johans, Johannessen en Johanna's vandaag een gratis rondleiding door het stadion. En ze kwamen, uit alle hoeken van het land.
 • Verdachte doodsteken Roderick Leta heeft nieuwe verklaring: 'Uit de hand gelopen ruzie' 25 april, 2019
  De man die er van wordt verdacht de 29-jarige Roderick Leta te hebben neergestoken in januari van dit jaar heeft tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank gezegd dat het ging om een uit de hand gelopen ruzie. Tijdens het onderzoek hield hij vaak zijn mond of gaf hij onsamenhangende verklaringen. Al werden er op zijn kleding en in zijn woning veel dna-spo […]
 • Hermitage eerste museale rijksmonument met zonnepanelen 25 april, 2019
  Na jarenlange voorbereidingen heeft museum de Hermitage ruim 300 zonnepanelen in gebruik genomen. Naar verwachting wordt in het eerste jaar ruim 80.000 kWh duurzame elektriciteit opgewekt, dat staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 30 huishoudens.
 • 'Onder Amsterdammers' spreekt wethouder Touria Meliani in De Balie 25 april, 2019
  Wethouder Touria Meliani (Cultuur) gaat vanavond in gesprek over het Kunstenplan, inclusiviteit en diversiteit in de kunst-en cultuursector in debatcentrum De Balie. Het gesprek, in de serie 'Onder Amsterdammers', is vanaf 20.00 uur live te zien op AT5.
 • Deelnemers illegale straatrace Westelijk Havengebied moeten verder lopen 25 april, 2019
  De politie heeft gisteravond zeven rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders deelnamen aan een illegale straatrace in het Westelijk Havengebied.
 • Bloemen op plek dodelijk ongeluk Marnixstraat 25 april, 2019
  Bij het kruispunt van de Marnixstraat en de Rozengracht zijn bloemen neergelegd. Dinsdag kwam daar de 32-jarige Zahra om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen.
 • Politie bezorgd om vermiste Yangdan (28) 25 april, 2019
  De recherche is dringend op zoek naar de 28-jarige Yangdan. Zij is voor het laatst woensdagochtend gezien even na 08.00 uur in haar woning aan het Oosterpark.
 • 244 woningen in Slotervaart en Overtoomseveld gaan van het aardgas af 25 april, 2019
  In totaal 244 woningen in de Staalmanplein- en Jacob Geelbuurt in Nieuw-West gaan helemaal van het aardgas af. De woonblokken van wooncorporatie de Alliantie worden grondig geïsoleerd en krijgen zonnepanelen op het dak.
 • Saadia ait-Taleb vecht strafontslag aan: 'Mijn leven is nog steeds een nachtmerrie' 25 april, 2019
  Voormalig topambtenaar radicalisering Saaida ait-Taleb heeft vandaag bij de rechtbank haar strafontslag aangevochten. Zij werd twee jaar geleden ontslagen omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.
 • Vaste klant Seafood Shop start crowdfunding om rechtszaak te betalen 25 april, 2019
  Eerder deze week maakten de eigenaren van The Seafood Shop bekend dat ze hun zaak gaan sluiten. Van de gemeente mogen ze geen vis meer verkopen voor directe consumptie en daarmee is het openhouden van de winkel volgens de eigenaren niet langer houdbaar. Een vaste klant is nu een crowdfundactie gestart om de zaak toch open te houden.


Meer Amsterdams nieuws…

This entry was posted in A, N. Bookmark the permalink.

Comments are closed.