Een garagedeur voor je woning in Amsterdam

Amsterdam is uitgegroeid tot een wereldberoemde stad. Bovendien kent de stad een divers scala aan soorten woningen. Van grachtenpanden tot vrijstaande woningen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je bij het kiezen van een garagedeur rekening moet houden met de aard van jouw woning.

Woon je bijvoorbeeld in het centrum? Dan is een garage roldeur vaak de beste keuze, omdat het deurblad van dit type deur niet naar buiten toe open kantelt. Woon je in een woonwijk buiten het stadscentrum? Dan kan een sectionale garagedeur of een kanteldeur vaak een prima keuze zijn.

Kortom, het soort woning dat je bewoont, heeft gevolgen voor het soort garagedeur die je het beste kunt kiezen. Lees daarom deze blog. We bespreken een aantal veel voorkomende garagedeuren om op die manier meer duidelijkheid te verschaffen over wat de mogelijkheden zijn als je op zoek gaat naar een nieuwe deur voor jouw garage.

Sectionale garagedeuren

Dit type garagedeur bestaat uit lamellen die bij het openen horizontaal onder het plafond komen te hangen. Het gevolg hiervan is dat de ruimte onder het plafond niet kan worden benut om spullen op te slaan. Het grote voordeel van sectionale deuren, is dat ze niet naar buiten toe open klappen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je auto of een ander voorwerp of persoon dat zich voor de garagedeur bevindt raakt.

Roldeuren

Roldeuren zijn bij uitstek geschikt als je geen oprit hebt maar wel een garagedeur wilt. De deur wordt namelijk verticaal opgerold in een opbergsysteem dat zich recht boven de garagepoort bevindt. Bovendien blijft de gehele ruimte in de garage vrij, waardoor roldeuren zeer geliefd zijn bij eigenaren van opslagboxen.

Kanteldeuren

Ondanks dat de kanteldeur een zeer eenvoudige en vaak ongeïsoleerde deur is, is dit type deur nog altijd erg populair bij veel mensen. Dat komt omdat ze prima toepasbaar zijn in situaties waarin mensen de garage alleen willen gebruiken om hun auto en fiets in te stallen. Kanteldeuren hebben een relatief lage aanschafprijs en kunnen met goed onderhoud vele jaren meegaan.

Openslaande deuren

Deuren die openslaan bestaan uit twee deurhelften. Dergelijke deuren zijn bijvoorbeeld heel praktisch voor schuren op boerderijen en voor luxe villa’s die een landelijke uitstraling hebben. Openslaande deuren zijn dan ook vaak van hout gemaakt waardoor ze een schitterende uitstraling hebben.

Hoe wil jij je garage gebruiken?

Nu je over een aantal garagedeuren meer te weten bent gekomen, kun je natuurlijk doorgaan met het oriënteren op welke soorten deuren er nog meer zijn. Echter, het is verstandiger om de manier waarop je de garage wilt gaan gebruiken en de locatie waar jouw woning staat als uitgangspunt te nemen om te bepalen welke deur het beste bij jou past. Op die manier heb je straks de deur aangeschaft die past bij jouw dagelijks gebruik. Zo voorkom je dat je de verkeerde deur kiest en zal je veel meer plezier hebben van je aankoop. Kom je er niet helemaal uit? Benader dan een specialist in garagedeuren die je van advies kan voorzien.