Geen warm water in uw Amsterdamse woning?

 

 

In Amsterdam is er water genoeg te vinden. Of het nu een vijver in het Vondelpark is, de prachtige grachten die door de stad lopen en niet te vergeten alle huishoudens die dagelijks gebruikmaken van warm water.

 

Als er een probleem is met uw cv-ketel zou dat wel eens effect kunnen hebben op het warme water dat uit de kraan stroomt. Hieronder een paar tips die u zelf kunt uitproberen om het warme water weer aan de praat te krijgen.

 

  1. Controleer of het toestel voldoende gas krijgt en of er voldoende druk op de ketel staat (minimaal 1.5 bar). Het klinkt voor de hand liggend, maar controleer ook of de cv-installatie wel stroom krijgt.

Bij elke cv-storing is het belangrijk om eerst deze tip toe te passen, voordat u andere dingen gaat proberen.

 

  1. Heeft u stap 1 uitgevoerd, maar blijkt daaruit dat alles klopt, dan is het tijd om verder te kijken. Natuurlijk kunt u ook iemand inschakelen van onze Loodgieter Amsterdam service. Een van onze vakmannen zal dan snel bij u op de stoep staan om u te helpen met de cv-problemen. Mocht u zelf eerst verder willen kijken, dan kunt u bij koud douchewater het volgende proberen: probeer een andere kraan, bijvoorbeeld de keukenkraan of de wastafelkraan. Als die wel goed werkt dan ligt het waarschijnlijk niet aan de cv-ketel, maar aan de thermostaatkraan. Die problemen kunnen veroorzaakt worden door een defect van het thermo-element. Als op andere tappunten, die zich dichtbij de thermostaatkraan bevinden, het water ook niet warm wordt, dan is het slim om de keerkleppen van de thermostaatkraan te controleren. Als de keerklep voor warm water niet goed of helemaal niet sluit dan stroomt er koud water via de thermostaatkraan naar de warmwaterleiding.

Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd deLoodgieter Amsterdamservice inschakelen. Wij helpen u zo snel mogelijk weer aan warm water.

 

  1. Het kan ook zijn dat u last heeft van de omgekeerde problemen: het water wordt warm, maar de verwarming niet. In dat geval kunt u de oplossing het beste vinden bij de thermostaat. Staan de instelling nog wel goed? Zijn de batterijen misschien leeg?

Wederom kunt u als u er niet uitkomt altijd een van onze vakmensen inschakelen. Onze Loodgieter Amsterdam service werkt samen met experts door heel Amsterdam waardoor er altijd iemand in de buurt is.

 

Werken bovenstaande tips helaas niet? Dan kunt u doorklikken naar deze pagina om in contact te komen met onzeLoodgieter Amsterdamservice.