Je bestelbus beveiligen? Ontdek hier de mogelijkheden

Ben je ondernemer en heb je bestelbussen? Dan weet je als geen ander dat criminelen maar al te graag je bestelbussen buit willen maken. Maar heb je dan ook alle maatregelen genomen om diefstal van je bussen te voorkomen? Veel ondernemers schieten op dit gebied namelijk te kort. Met alle gevolgen van dien:

Gereedschap dat gestolen wordt
Bestelbussen inclusief lading die spoorloos zijn verdwenen
Motorkappen die zijn opengebroken zodat waardevolle onderdelen onder de motorkap gestolen konden worden

Hier zit je als ondernemer niet op te wachten. Sterker nog, het kan jouw bedrijf een flinke financiële klap opleveren. Want zonder bestelbussen wordt het lastig werken, nietwaar?

Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat je bestelbussen goed beveiligd zijn, zodat je de kans op diefstal van de lading, waardevolle onderdelen onder de motorkap of zelfs de gehele bestelbus zo klein mogelijk maakt. Zeker in drukke steden, zoals Amsterdam, is beveiliging nog eens extra belangrijk.

Daarom is het goed om te weten op welke manieren je de bussen kunt beveiligen. Ok, laten we hier eens nader op inzoomen:

Versnellingsbaksloten

Een versnellingsbakslot is een van de meest effectieve sloten om je bestelbus te beveiligen. Met een versnellingsbakslot vergrendel je namelijk de overbrenging tussen de versnellingspook en de versnellingsbak.

Na de montage van het slot worden de bouten waarmee het slot is vastgezet afgebroken, waardoor de montage definitief wordt gemaakt. Geen zorgen, de montage vindt plaats op de originele montagepunten achter het dashboard van je bus. Je ziet er dus niets van.

Kijk maar eens hoe netjes een versnellingsbakslot gemonteerd kan worden:  busbeveiligers.nl/bearlock-versnellingsbakslot/.

Motorkapsloten

Onder de motorkap bevinden zich waardevolle onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan accu’s. Het is daarom belangrijk om de motorkap met een goed slot te beveiligen. Je zou denken dat bestelbussen standaard worden geleverd met een goed motorkapslot, maar dat is niet het geval. Het standaardslot is namelijk eenvoudig open te breken.

De investering in een motorkapslot is daarom zeer zinvol en eigenlijk onmisbaar als het om een beveiligen van bestelbussen gaat.

Laadruimtebeveiliging

Wanneer je voor je werk waardevol gereedschap gebruikt, is het van groot belang om de laadruimte te beveiligen. Dat kun je doen met een speciaal slot dat vanuit de bestuurderscabine te bedienen is. Je kunt de sleutel alleen uit het slot halen als het slot op slot zit. Als je de sleutel in je hand hebt weet je dus dat je de laadruimte veilig hebt achtergelaten.

OBD beveiliging

De Volkswagen T5 en T6 zijn enorm populair onder dieven. Via de OBD-stekker kunnen ze nieuwe sleutels inlezen en met je bus wegrijden. Met een OBD slot bescherm je de stekker en maak je het inlezen van nieuwe sleutels een hels karwei. Het slot is namelijk bijzonder lastig open te breken.

Advies nodig over het beveiligen van je bestelbus?

Neem dan contact op met een specialist in het beveiligen van bestelbussen. Een voorbeeld is BusBeveiligers uit Waddinxveen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.