Luchtbevochtiger kopen

Heb je last van droge lucht in je huis of op kantoor? Dan is het een goed idee om een luchtbevochtiger te kopen. De naam zegt het eigenlijk al, een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat er meer vocht in de lucht komt, waardoor je geen last meer hebt van de droge lucht. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een luchtbevochtiger en die zullen we in dit artikel vertellen.

 

Soorten luchtbevochtigers

Er zijn drie bekende soorten luchtbevochtigers. De eerste is een ultrasone luchtbevochtiger, deze is gemakkelijk in het gebruik, want je hoeft de filters niet te vervangen bij deze bevochtiger. De tweede soort is een stoombevochtiger, het voordeel hiervan is dat het geen witte nevel laag achterlaat op de meubels. De derde variant is een koudwaterverdamper, deze laat oog geen witte nevel laag achter en de luchtvochtigheidsgraad kan nooit te hoog worden.

 

Ruimte

Bedenk van tevoren in welke ruimte je de bevochtiger neer wilt zetten, want deze moet wel geschikt zijn. Wanneer je een luchtbevochtiger koopt, staat er bij wat de werkingsoppervlakte is, dit moet goed aansluiten bij de grootte van de kamer, anders is de werking niet optimaal.

 

Hygrostaat

Met een hygrostaat kun je zelf de luchtvochtigheid instellen die je wilt, waardoor je zelf controle hebt over wat er gebeurt. In de duurdere luchtbevochtigers zit dit automatisch inbegrepen, maar je kunt het ook los kopen en vervolgens koppelen aan de luchtbevochtiger.

 

Neveluitstoot

Als je zelf wilt kunnen instellen hoe krachtig de nevel uitgestoten wordt, dan is het handig om rekening te houden met of deze optie inbegrepen is bij het apparaat. Meestal kun je dan verschillende standen instellen voor de nevel.

 

Je kunt een luchtbevochtiger kopen bij shopvoorgezondheid.nl, daar verkopen ze veel verschillende van deze varianten. Ook kun je daar andere dingen kopen, zoals een bloeddrukmeter of een ventilator.