Ontwikkelassessment voor een optimaal functionerend bedrijf

 

Een ontwikkelassessment van Bapas Amsterdam zorgt ervoor dat werknemers optimaal gemotiveerd blijven door passende uitdagingen aan te bieden. Medewerkers zien uiteraard graag dat hun inzet en talenten worden beloond. Voor werknemers is het belangrijk om werknemers gemotiveerd te houden. Medewerkers die het gevoel hebben dat hun werk niet wordt gewaardeerd verliezen vaak motivatie. Het is daarom erg belangrijk dat ambitieuze en getalenteerde werknemers worden geïdentificeerd. Dit is niet altijd even makkelijk, vooral als het gaat om een groot bedrijf met veel personeel. Bovendien kan het door de hoge werkdruk van ondernemers en managers voorkomen dat analyse van de prestaties van werknemers op het tweede plan komt te staan.

 

Meedenken met de werknemer

Er wordt van werknemers verwacht dat ze meedenken met de werkgever en zich inzetten voor het belang van het bedrijf. Een veelvoorkomend gevoel onder werknemers is dat ze hiervoor niet voldoende waardering krijgen. Als werknemer wil je dit natuurlijk voorkomen. Het kan ook voorkomen dat een werknemer door omstandigheden minder gaat presteren. Als betrokken werkgever wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waarom dit komt en zorgen voor de meest optimale prestaties van je werknemers. Dit komt het bedrijf ten goede en zorgt bovendien voor een betere werksfeer, wat natuurlijk op zichzelf ook weer zorgt voor een positief effect op prestaties van werknemers.

 

Op maat gemaakt advies

Bapas heeft als doel om werknemers zo optimaal mogelijk te laten presteren. Dat doel kan alleen bereikt worden door voldoende kennis over een bedrijf te hebben. Persoonlijk contact met het personeel is daarbij cruciaal. De eerste stap is dat de werkgever doorgeeft wat het doel van de ontwikkelingassessment is. Vervolgens gaat Bapas om de tafel zitten met medewerkers. Met een op maat gemaakt onderzoek wordt gekeken wat de ambities en competenties van een werknemer zijn. Bovendien kan een medewerker doorgeven wat zijn of haar visie is op de huidige positie en mogelijk toekomstige posities. Door de persoonlijke aanpak wordt er altijd advies op maat gegeven.

 

Voordelen van ontwikkelingassessment

Het grote voordeel voor de werknemer is dat zijn of haar eigen competenties naar voren komen. Hierdoor kan de persoonlijke ontwikkeling doorgezet worden en een gericht en ambitieuzer pad worden ingeslagen. Bovendien krijgen werknemers meer inzicht over hoe het bedrijf functioneert en waarom bepaald beslissingen genomen worden. Dit zorgt voor acceptatie en tevredenheid onder werknemers. Voor werkgevers is het natuurlijk een groot voordeel om het personeel beter te leren kennen. Ambities en competenties komen naar voren en er wordt geanalyseerd of een werknemer op de juiste positie in een bedrijf zit. Als een medewerkers aan het onderpresteren is komt dat meteen naar voren. Een veelvoorkomende oorzaak hiervoor is dat een werknemer niet uitgedaagd wordt door zijn of haar werk. Door werknemers te motiveren hebben ze meer plezier in hun werk en hebben ze meer over voor het bedrijf waar ze werken. Door een betere sfeer in het algemeen gaat het rendement omhoog. Bij Bapas werken NIP-gecertificeerde arbeidspsychologen die speciaal getraind zijn in het analyseren en optimaliseren van prestaties op de werkvloer.

 

Verhoog het rendement van je bedrijf

Als je ook interesse hebt in het motiveren en stimuleren van je werknemers voor een verhoogd rendement, dan kun je contact opnemen. Bapas zorgt ervoor dat de werknemers binnen je bedrijf zo optimaal mogelijk presteren op basis van hun competenties en ambities.