Op vakantie met kinderen

Wil je voor het eerst gaan kamperen met je kinderen, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Met kinderen op vakantie gaan is toch net even anders dan toen je nog samen ging. Hier zijn een aantal dingen waar je op kunt letten.

 

Als je op zoek bent naar een camping, let er dan op dat het kindvriendelijk is. Het is bijvoorbeeld fijn als er geen auto’s op het terrein van de camping mogen rijden, want hierdoor hoef je minder op te letten waar je kinderen lopen. Ook is het voor kinderen altijd leuk als er een animatieteam op de camping is. Hier kunnen kinderen vaak ’s ochtends iets knutselen, ’s middags zijn er vaak leuke activiteiten en ’s avonds is er meestal een leuk toneelstukje met liedjes waar kinderen graag heen gaan. Zijn de kinderen nog klein en vind je het fijn als ze op het veldje blijven? Zoek dan een camping waar ze buiten speeltoestellen bij de plekken hebben, want dan kunnen de kinderen daar lekker spelen. Vaak staat er een schommel hout, een glijbaan of een klimrek.

 

Dan moet je natuurlijk nadenken over wat je allemaal mee gaat nemen op vakantie. Naast kleding, toiletspullen en andere praktische dingen, is het natuurlijk leuk om spelletjes en speelgoed mee te nemen. Vergeet ook niet speelgoed voor binnen mee te nemen, voor als het een dag regent of koud is. Zit je bij een strand in de buurt, dan zijn schepjes en emmertjes altijd leuk om mee te nemen. Is er een zwembad op de camping, neem dan leuke waterspeeltjes mee en een zwemband als die toegestaan zijn door de camping.

 

Ga je naar een plek waar veel insecten kunnen zijn, vergeet dan vooral niet om een klamboe mee te nemen. Ook anti-prik en deet spray zijn dan een uitkomst.