Verander je zolder in een homestudio

Vele house, of electronic dance music liefhebbers willen graag hun eigen muziek produceren. Dit gebeurt dan in een ruimte die er niet goed voor geschikt is. Ze hebben apparatuur waar je het nog wel mee kan redden, maar vaak is de studio van slechte kwaliteit, als er überhaupt al een studio in huis is. Dit zorgt ervoor dat er geen natuurgetrouw geluid ui de studio komt. Daarom is hier de hulp om je zolderkamer om te toveren in een eigen homestudio.

Akoestiek

Vele studio’s gebruiken akoestische panelen van noppenschuim in overdaad. Het wordt te veel gebruikt in een studio. Er is dan genoeg oppervlakte bedekt om het geluid te absorberen, maar het effect is niet goed genoeg. Dit is omdat het noppenschuim alleen geluid met een bepaald frequentie absorbeert en dus isoleert. Bovendien heeft het als effect dat het erg donker is in de studio. Als een studio geluidsisolatie voor alle frequenties heeft is deze pas echt goed.

Verbouwen

De meeste studio’s moeten dus verbouwd worden. Dan is het handig om bedrijven die gespecialiseerd zijn in geluidsstudio’s, zoals Esmono, in te schakelen die je hierbij kunnen helpen. Zo is het belangrijk dat er custom bass traps zijn die de lage tonen isoleren. Bovendien zorgt het voor thermische isolatie. Het grootste voordeel is dat het staande golven voorkomt. Deze zijn de oorzaak van een gonzende naklank die voor bij lage frequenties, zoals die van een bass, voorkomt. Maar ook flamex facet panelen kunnen erg handig zijn. Naast het feit dat ze er mooi uit zien, heeft het ook een goed isoleren effect voor verschillende frequenties.

Toekomstperspectief

Een goede geluidsstudio gaat lang mee. Het is de eerste investering dus wel waard en is vaak beter dan vaak alles onderhouden voor een lagere prijs. Laat je dus niet altijd afschrikken door de prijs. Ook kan je bedrijven inschakelen die je helpen om de geluidsstudio er goed en vet uit te laten zien, zodat je nog meer op een professional lijkt. Doordat je geluid ook veel beter is, kun je veel betere muziek maken en heeft het misschien wel een heel erge positieve boost op je carrière.