Welk type garagedeur is geschikt voor de stad?

Woon je in de stad en heb je een garage? Dan weet je maar al te goed dat het soms lastig kan zijn om je garage uit te rijden, zonder dat je een verkeersdeelnemer raakt. In grote steden, zoals Amsterdam, lijkt het immers wel of iedereen gewoon zijn gang gaat zonder zich al teveel aan te trekken van andere verkeersdeelnemers.

Je kunt de kans op een ongeluk verkleinen door voor de juiste garagedeur te kiezen. Maar wat is dan de juiste garagedeur? Het belangrijkste is dat de garagedeur tijdens het openen niet naar buiten toe open kantelt. Rekeninghoudend met dit gegeven heb je concreet keuze uit de volgende garagedeuren:

Garage roldeuren

Roldeuren voor garages zijn ideaal omdat ze recht naar boven worden geopend. De smalle panelen waaruit het deurblad is opgebouwd worden tijdens het openen in een opbergbox opgerold. Roldeuren zijn verkrijgbaar in twee varianten: ongeïsoleerde roldeuren en geïsoleerde roldeuren. De keuze in kleuren en patronen in het deurblad is beperkt. Maar daartegenover staat dat een roldeur qua prijs een interessante optie is.

Sectionale deuren

Sectionale garagedeuren zijn tegenwoordig de standaard. Ze hebben het stokje overgenomen van de kanteldeuren. Een sectionaaldeur is in vele patronen en kleuren leverbaar en de deurpanelen waaruit het deurblad is samengesteld zijn geïsoleerd. Dus tocht en kou worden goed geweerd.

Tijdens het openen worden de deurpanelen onder het plafond gehangen. Het is dus belangrijk dat je de ruimte vlak onder het plafon vrijhoud. Dit is een klein nadeel ten opzichte van roldeuren. Als je je garage dus ook gebruikt als opslagplaats wilt gebruiken, dan is een roldeur waarschijnlijk een betere keuze voor je.

Zijdelingse sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur wordt standaard verticaal geopend. Echter, er zijn ook zijdelingse sectionale garagedeuren. Zoals de naam al aangeeft wordt het deurblad hierbij horizontaal geopend. Het grote voordeel van dit type deur is dat je het deurblad slechts een deel hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Ideaal als je bijvoorbeeld snel met de fiets weg wilt.

Bezoek een garagedeur specialist

Ons advies is om niet zomaar online en garagedeur te bestellen, maar je eerst te laten adviseren door een garagedeur specialist. Ga ook zeker naar de showroom en probeer de diverse garagedeuren uit. Op die manier krijg je meer feeling met welke deur goed bij jou past en kun je de juiste aankoopkeuze maken.

Tot slot: staar je niet blind op prijs, maar kijk naar het totaalplaatje Dus:

Prijs
Garantievoorwaarden
Montagekosten
Service
Levertijden
(Gratis) accessoires

Succes met het uitkiezen van je nieuwe garagedeur!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.